Beneficiile consumului de pepene

Pepenii contin în mare parte apă, aproximativ 92% - dar acest fruct răcoritor este plin cu substanțe nutritive. Fiecare mușcătură suculentă are nivele semnificative de vitamine A, B6 și C, o mulțime de licopen, antioxidanți și aminoacizi. Există chiar și o cantitate modestă de potasiu. În plus, această gustare delicioasă de vară este fără grăsimi, are un conținut foarte scăzut de sodiu și are doar 40 de calorii per portie.


Alimentele bogate in antioxidanti si aminoacizi precum pepenii permit organismului sa functioneze optim. Antioxidantii ajuta la prevenirea leziunilor si a cancerului. Aminoacizii sunt blocul de baza pentru proteine, iar proteina este folosita in aproape toate functiile vitale ale corpului. Oamenii de stiinta au luat in considerare nivelurile ridicate de licopen in pepene - aproximativ 15 - 20 de miligrame pe servirea a 2 felii - unele dintre cele mai inalte niveluri de orice fel de fructe si legume. Lycopenul este un fitonutrient, care este un compus natural din fructe și legume care reacționează cu corpul uman pentru a declanșa reacții sănătoase. Este, de asemenea, pigmentul roșu care dă pepenelului culoarea sa. Lycopenul a fost legat de sănătatea inimii, sănătatea osoasă și prevenirea cancerului de prostată. Este, de asemenea, un puternic antioxidant gândit să aibă proprietăți anti-inflamatorii.